béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen      linksesoterische astrologie

introductie
4-daagse esoterische astrologie
lijn

cursus zal niet doorgaan in de herfst van 2021
het zal voortgang krijgen in een andere vorm
dan 4 hele dagen

daar werk ik nog aan

- meer informatie volgt
zodra er genoeg 'rust' is om tot een planning te komen-
heb je interesse voor deze cursus,
stuur een bericht, ik zet je op de mailing
Het is, denk ik, een open deur om te zeggen dat de esoterische astrologie van Bailey ons uitdaagt om op een heel andere manier te kijken naar het leven, naar onze ervaringen en vooral ook naar de astrologie. Er worden nieuwe dimensies geÔntroduceerd die niet altijd eenvoudig zijn te integreren in ons normaal denkpatroon. En toch is het mij opgevallen (sinds ik deze cursus geef), dat elke groep zich steeds sneller afstemt op het denken in meerdere dimensies, de discussies en de vragen verdiepend. Om die reden kon de cursus ingekort worden van zes naar vier dagen.


Deze vier dagen zijn zo opgebouwd dat ze een diepgaande kennismaking met deze materie vormen, bedoeld om je een helikopterview te geven van deze esoterische astrologie, ook zielsgerichte astrologie genoemd. Een astrologie waarin kosmische energieŽen worden bestudeerd vanuit hun invloeden op het zielsbewustzijn, en de relatie tussen persoonlijkheid en hoger zelf wordt belicht vanuit het perspectief van de ziel, met als doel bewust te werken aan het bouwen van een brug (de antahkarana of regenboogbrug) tussen persoonlijkheid en ziel.


Het doel van de cursus is natuurlijk om deze esoterische benadering te gaan begrijpen, maar vooral om een andere taal te leren, nieuwe verbindingen te onderzoeken, en zo te 'weten' vanuit welk perspectief we moeten en kunnen kijken om ons deze materie verder eigen te kunnen maken.


Voor wie
Voor alle studenten in de astrologie en astrologen met interesse voor de esoterische astrologie. Dit is een belangrijke voorwaarde om de 4-daagse te volgen. Deze cursus is bedoeld als inspiratiebron ter verdieping van je persoonlijke ontwikkeling, visie en inzicht in de energieŽn waarmee we werken als astrologen.

Het geeft je een goede basis voor een verdere zelfstudie, en vormt ook een opstap naar de studiegroep esoterische astrologie die in Arnhem (of elders) zal plaatsvinden bij genoeg belangstelling.

 

dot

Programma
Dag 1 en 2 zijn gewijd aan de psychologie van de ziel zoals deze wordt omschreven in de leringen van de Oude Wijsheid. De zeven stralen die de verbinding vormen tussen esoterische psychologie en de esoterische astrologie worden uitgebreid behandeld. We eindigen met een eerste verkenningsonderzoek van de eigen stralenkaart. De andere dagen zijn gewijd aan de esoterische astrologie. Dag 2, 3 en 4 hebben een praktijkgedeelte.

 

dot

data cursus: gezien de ontwikkeling heb ik besloten om deze cursus pas in 2021 te starten schreef ik. Ik hoop nu (per april 2021) op de herfst, maar de zomer zou ideaal zijn....
locatie: covid-proof locatie in Nijmegen (is een optie). Er kunnen in de aktuele omstandigheden 6 à 8 mensen meedoen.
kosten: nog onbekend want afhankelijk van vele factoren;
horoscopen en hand-outs zijn inbegrepen, koffie/thee, exclusief lunch.
docente: Béatrice Boucher, Diplom. F.Astrol.S


Meer informatie en aanmelding:
- flyer-informatie
programma
- inschrijfformulier

deze flyers worden nog geupload

meer over esoterische astrologie

contact
information@icaquarius.nl
T. 026 4437852

 

dot