home   béatrice boucher   consulten   cursussen      lezingen & workshops   artikelen   links

bar

terug naar data

 

Motto
'Stilte en geduld, vrijheid socialisme, eenheid
'


Egypte, Proclamatie Republiek
Republic of Egypt


(source: Nick Campion 'Book of World Horoscopes')

 

TRANSITS voor 3 juli 2013
(vervolg van 2011)

Het leger heeft president Morsi afgezet en de grondwet opgeschort. Er komen nationale verkiezingen. Een nationale verzoeningscomité waarin jongeren in plaatsnemen zal deze voorbereiden. Er is dus een plan voor een politieke transitie opgesteld. Ook de imam en de koptische leider hebben openlijk gezegd deze beweging te steunen.

De gebeurtenis vond plaats op 3 juli om 20.06 gmt (volgens BBCNews) na dagen van massale protesten in alle steden van Egypte (tijdens welke overigens, vrouwen massaal lastig gevallen werden).

Actieve transits en progressies:

Jupiter net in Kreeft, maakt na een conjunctie met de Zon eentje met Mars in huis III geeft de frustratie weer van het volk dat weer in de straten moet demonstreren en het leger dat optreedt namens het volk en zo de situatie redt.

Progr. Ascendant conjunct transitaire Jupiter (vrijwel exact op die dag).

Progr. Jupiter conjunct transitaire Mars in Tweelingen die weer vierkant is Saturnus/Neptunus (leger/seculier versus religie/ macht).

Progr. Saturnus sextiel progr.Pluto

Progr. Venus oppositie progr. Chiron (het lijden van de vrouwen). Te verwachten is dat de agressieve onderdrukking luidruchtig om een oplossing zal vragen de komende jaren. De progressieve oppositie staat in huis III en dat betekent dat het nu naar buiten komt.

Sirius is altijd interessant als het om Egypte gaat. Het staat rond 13° Kreeft. Dat betekent dat de transitaire Zon op 3 juli daar een conjunctie mee maakt.

Aankomend:

Half juli 2013:
progr. Uranus conjunct Mercurius in Kreeft (vierkant Saturnus/Neptunus. De jeugd en de journalisten maar wie nog meer?

De gehele zomer: T. Vierkant Jupiter, Uranus en Pluto. Dit geldt niet alleen voor Egypte natuurlijk.


TRANSITS voor februari 2011


Door armoede en werkloosheid gedreven én geinspireerd door de Jasmijn Revolutie in Tunisie, het Egyptische volk "descend dans les rues" en eist het aftreden van Mubarak, die bijna 30 jaren aan de macht. Het volk wil werk, brood en meer vrijheid.

De progressieve Zon is conjunct progressieve Pluto in Leeuw; progressieve Uranus is conjunct Mercurius op het IC. Conjuncties staan voor een nieuw begin. In dit geval voor nu vooral een breuk met het verleden.

Saturnus (Weegschaal) komt binnenkort op zijn radix-stand terug. Ook dit geeft aan dat een cyclus afgesloten wordt.

De oppositie van de transitaire Pluto met Mars in III is voorbij. Dit heeft zeer waarschijnljk een lang onderdrukte woede gewekt. De conjunctie van de transitaire Zuidknoop die ook voorbij Mars is gegaan, geeft dit ook aan. Het land wil het verleden achter zich laten.

Maar, radix Mars in Kreeft, de heerser van deze horosocop, wordt nog niet met rust gelaten. De transits van Jupiter en Uranus waren tot nu toe vierkant de Zon (astrologisch het symbool van de leider van een land). Jupiter is (bij het schrijven van deze tekst) in Ram en vierkant Mars (weer Mars) vanuit huis XII.
Het is niet vreemd dus, dat het volk voelt dat er 'iets' is, er is iets wat de agressie voedt. Het volk heeft gelijk. Misschien zijn het ook frustraties omdat er geen 'inspirator' is die de leiding heeft/neemt en de enorme energie bundelt. Hoewel in Egypte het leger zo'n rol kan spelen (dit is ook Mars).

De komende tijden zullen onrustig blijven ondanks dat Jupiter over de Ascendant gaat begin juni (2011). Dit kan echter wel hoop en hulp brengen; mogelijk een leider die inspiratie brengt (huis IX).

(wordt vervolgd)