béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen

 

deel 1
5 november 2012 - Rutte II: beëdiging -
17 september 2013 - Prinsjesdag -
18 januari 2014
- 'Volksopstand groningen' -
19 maart 2014
- gemeenteraadsverkiezingen -
15 oktober 2014 - tussentijds - 16 december 2014
9 maart 2015 - en daarna

deel 2
vanaf 21 juni 2015

deel 3
vanaf januari 2019

archieven
verkiezingen 9 juni 2010 - verkiezingen 12 september 2012

 
  

Rutte II horoscoop eerste beëdiging

Rutte II - 5 november 2012 - 11.28 uur te Den Haag
( 1ste beëdiging)

 

 

-------------------------

 

 

 

 

 

 

 

Horoscoop Nederland met transits 17 september 2013

transits 17 september 2013

deel 1

Rutte II
Beëdiging 5 november 2012


Dit is de horoscoop van de eerste beëdiging (van kabinet Rutte II) door Koningin Beatrix (voor 11u28).

Ascendant Boogschutter met Jupiter in Tweelingen oppositie Mars. Dit is een belangrijke as in de horoscoop van de VVD (24 januari 1948 - Amsterdam - tijd onbekend we nemen 12.00 uur) waardoor te verwachten is, dat deze partij bepalender zou kunnen zijn in deze formatie, door onrust en door alle kanten op te gaan. De horoscoop van de VVD laat zien dat de partij door veel stress en interne strubbelingen heen gaat op dit moment (los van het kabinet gebeuren).

MC in Weegschaal
symboliseert de brug, het symbool van kabinet Rutte II.
Omdat de heerser van het MC (Venus) een T.Vierkant vormt met Pluto en Uranus is te verwachten dat dit kabinet (en Nederland) geconfronteerd zal worden met de economische crisis (een die nog moet uitbreken). Het vermogen om dit creatief aan te pakken is aanwezig maar er zullen ook veel tegenstand overwonnen moeten worden. Het positief is het vernieuwende, de durf en mogelijk het charisma. De uitdaging is wellicht de combinatie van veel willen en veel tegenstand.

28 januari 2013: Koningin Beatrix kondigt haar aftreden. Op 30 april zal de kroning plaatsvinden van haar zoon, prins Willem Alexander. Het was een geslaagde dag. Maxima zag er prachtig uit.

16 juni 2013: inmiddels is bekend dat er weer 6 mlj bezuinigd moeten worden (de 3% is een eis van de EU die door Nederland ooit is voorgesteld). De werkloosheid stijgt snel, zware bezuinigingen op alle sociale sectoren tezamen met een versnelde invoering van de marktwerking. Dankzij de voorzitter van de FNV is er toch een sociaal akkoord getekend.

Venus (heer MC):
. januari 2013: de transit van (ingaande vierkant) Pluto exact geweest,
. eind april 2013: de transit van de (oppositie met) Uranus
exact geweest
. eind mei: t. Jupiter in VII: Nederland wil van medestanders of af.

. eind juli: t. Mars in Kreeft in VII oppositie Pluto, vierkant Uranus en Venus.
. 9 augustus: t. Jupiter exact vierkant Venus (ook Pluto en Uranus).

De standen in juli en augustus wijzen op zeer onrustige tijden ook voor Nederland. Er broeit wat.


II

Update 17 september 2013 - Prinsjesdag

Kon. Alexander geeft zijn 1e speech.
Op 17 september is de Maan Void of Course. Tot 16.00 uur gebeurt er niets noemenswaardigs.In zekere zin klopt dit met de realiteit: de plannen zijn immers al grotendeels 'uitgelekt' naar de pers. Na haar ingress in Vissen is het eerste aspect van de Maan, een conjunctie met Neptunus. Dit lijkt geen goed nieuws te zijn, noch voor het volk, noch voor vrouwen.

In de horoscoop van Rutte II (hiernaast) nadert transitaire Neptunus het vierkant met Mercurius in XII. Ook dit maakt de kwetsbaarheid duidelijk van dit kabinet. Er is vaagheid rond alle Mercuriale onderwerpen. En dat zijn: handel, banken en beursgang (rente?), samenwerking, onderwijs, communicatie (KPN?), etc. Dit aspect is wel inherent aan Rutte II en is zowel zijn zwakte als kracht. In januari 2014 maakt transitaire Neptunus een exact vierkant met Mercurius. De waarheid verhullen, mooier maken of gewoon verzwijgen, zal rond die tijd wel het meest nodig zijn. Hoe dan ook het blijft de stijl van dit kabinet (heer X). En gezien Mercurius in deze horoscoop over VII (contracten) en X (macht/bestuur) heerst, zullen nog heel wat 'geheime onderonsjes' nodig zijn.


Een invloedrijker aspect is het vierkant van (transit) Pluto richting Venus, heer MC. Kortom, de brug, symbool van dit kabinet. De vraag is echter of deze zgn brug sterk genoeg is. Driehoeksrelaties horen hierbij en ze zijn, nu meer dan ooit, aan de orde van de dag. Dit zal wel het duidelijkst zijn nadat Pluto weer recht is gaan lopen (en dat is: na 20 september).
[update 25 september: debaat algemene politieke beschouwingen
start 10:33 uur. Asc. Schorpioen cjn NN en Saturnus; heerser Mars in Leeuw cjn MC en vierkant Venus in 1; co-heerser Pluto in III vierkant Uranus.motie van wantrouwen breed gesteund maar uiteindelijk niet gesteund bij stemming.]


Gelukkig (of niet) Uranus (in IV) is ook betrokken bij de politieke verbonden. Sociale bewegingen, vakbonden of andere tegenbewegingen zullen sterker worden zodra Uranus direct gaat lopen (na 1/2 december 2013). Het zal Interessant zijn om te zien hoe de invloed van T. Jupiter in Kreeft zal uitwerken (op de emoties van het volk). Jupiter maakt nl. tot aan april 2014 een T. vierkant met Pluto en Uranus en raakt in dit geval Venus in Weegschaal (de Brug). Jupiter is belangrijk voor kabinet Rutte II (heer Asc.). Het staat nu wel driehoek de Zon maar in Water: emoties die hoog kunnen oplopen (toen het Ijzeren Gordijn viel was Jupiter ook in Kreeft). Deze emoties kunnen deel worden van mogelijk aankomende omwentelingen.


Transitaire Saturnus (heer II) nadert (oktober) de Zon (heer IX). Het doet vermoeden dat (sommige) plannen kunnen leiden tot een rechterlijke gang, óf tot meer wetten, óf tot ingewikkeldere relaties met rechtbanken en het buitenland. Of misschien wijst het op iets constitutioneels(?).

Tenslotte Mars
loopt tijdens prinsjesdag door VIII en maakt een vierkant met de Zon: dit doet een strijdbare toon vermoeden (van Koning Alexander misschien?). Inspiratie om strijdbaarder te worden? Saturnus is natuurlijk sterk (receptie met Pluto) aanwezig: repressie en (eco) depressie zijn voorlopig aanwezig.


Vooruit kijkend:
Januari 2014: transitaire Maansknoop (doel) conjunct Saturnus (bezuinigingen) en transitaire Neptunus vierkant Mercurius gevolgd in februari door T. Neptunus op Chiron (mundane stand, overigens).
April
2014: transit Uranus inconjunct de Zon samen met een progressieve Mercurius die retrograde gaat lopen: oude zaken komen naar boven. Keuze.
(22) juni 2014 komt de prim. MC in Schorpioen. Er is geen sprake meer van een Brug maar van een noodzaak: tijd van grote omvormingen breekt aan. Het roer moet om.


En dit is slechts een analyse van de horoscoop van Rutte II.


 
 

Kabinet Rutte II en transits 18 januari 2014

Horoscoop Rutte II met transits 18 januari 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kabinet Rutte II - transits 15 oktober 2014

Rutte 2 - transits 15  oktober 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

III

Update 18 januari 2014 - Volksopstand Groningen
Gaswinning en aardbevingen.

Het is interessant om de besprekingen van de transits-update van Prinsjesdag terug te lezen en te evalueren. Met name deze.


Hoewel ik nooit gedacht heb dat dit in Nederland zou gebeuren, is het er toch: een volksopstand in het noorden. Maar, kan er sprake zijn van een aankomende omwenteling? Zelfs dit is intussen wel mogelijk want de problemen die nu naar buiten komen zijn oud (1959). Andere landen (Noorwegen) hebben zelfs er een naam aan gegeven:"the Dutch disease". Nederland, bekend om haar zuinige aard, blijkt nu ruim boven haar stand te hebben geleefd: Griekse toestanden? Waar zijn die 500 miljarden gebleven, wordt nu gevraagd.
Over de (hierboven genoemde) problemen met het buitenland. we kunnen denken aan die met Rusland (het Greenpeace-schip en de OS).


Het conflict tussen de Groningers en minister Kamp is niet nieuw maar heeft nu een scherpe en urgentere karakter gekregen. Het vertrouwen is weg en vooral dát weet nu iedereen. Tot aan de kredietbeoordelaars.

De Transit Neptunus vierkant Mercurius is duidelijk. Overigens, geen enkel deal die nu gesloten wordt met dit kabinet zal gebaseerd zijn op vertrouwen (Mercurius is heer X en VII): of er wordt gelogen of de zaken worden verborgen gehouden. Zelfs onze premier -die toch altijd onder controle is voor de camera's- werd boos toen hem gevraagd werd (vrijdag 17 januari jl) óf het de burgers zullen zijn die de rekening (weer) gaan betalen. De premier verwees naar as september.
.


18 januari 2014

In de horoscoop hiernaast zien we de actieve (en exacte) transits op de dag van het gesprek van minister Kamp met de Groningers. Opvallend is dat Venus (heer MC in Weegschaal = de Brug symbool van Kabinet Rutte) nu een exacte oppositie ontvangt van Uranus in Ram. Ook dat is duidelijk zichtbaar. Venus is ook heer VI (werkgelegenheid en zorg maar ook het leger). Er is een breuk.
Wil minister Kamp (en het kabinet) uberhaupt iets bereiken, dan zal men flink out-of-the-box in relatie moeten treden met de bevolking. Origineler worden (naar de maand september wijzen is dat dus niet).

De Zon staat exacte vierkant het MC van Rutte II: er staat vandaag veel op het spel.

De transit van de Maansknoop in Schorpioen op Saturnus wijst duidelijk de weg aan die het kabinet moet nemen (kortom: in astrologische taal noemen we dit de les): zelf verantwoordelijkheid dragen. Helaas, transit Neptunus vierkant Mercurius in XII (so wie so een moeilijke stand) geeft absoluut geen garantie noch verheldering.

Zeer merkwaardig is de driehoek van Neptunus naar Saturnus. In eerste instantie doet deze stand denken aan de 'dijken' (tijdens de overstromingen van Zeeland in 1953 waren Saturnus en Neptunus conjunct). Daarnaast aan armoede (Saturnus is heer II) en grond die 'verdwijnt' (Neptunus is heer IV). Kortom: heel veel problemen. Het kan net zo goed gaan over de provincie Groningen als over het kabinet.


IV

Vooruit kijkend i.v.m. gemeenteraadsverkiezingen 19 maart 2014

April 2014: t
ransit Uranus inconjunct de radix Zon (van kabinet Rutte II) en een sp Mercurius die Retrograde gaat lopen (heer X en VII): 'oude zaken komen naar boven. Keuze' schreef ik. We zijn benieuwd naar deze keuzes, want tijdens deze transits is de resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen bekend (zie deel V hieronder). Er staat dus meer op het spel voor politici. In het licht van wat we nu weten (de volksopstand) zou het niet verbazend zijn als het politiek landschap er heel anders uit komt te zien.

En dan is er ook de primaire MC die van teken verandert: met Schorpioen komt het accent op Pluto en Mars.

Half-april is er een Grote Vierkant op 13° van de Hoofdtekens gevormd door Mars en Pluto Jupiter en Uranus. De situatie buiten de Nederlandse grenzen is ook van groot belang. We kunnen denken aan de VS die een Zon vierkant Saturnus hebben staan op 13° van de hoofdtekens. Kortom: alert blijven.

V

Na de gemeenteraadsverkiezingen d.d. 3 april 2014

Inderdaad 'keuze' en het politiek landschap ziet er heel anders uit.
De landelijke resultaten geven het volgende aan: PvdA en VVD lijden zware verliezen terwijl D66 en SP veel winnen. Een duidelijke boodschap van de kiezers voor een beleid dat socialer (SP) en liberaler/moderne (D66) is.
Of de landelijke politiek de boodschap hoort en begrijpt is een tweede. Mercurius is tenslotte conjunct Neptunus (men ziet wat men wilt zien). Kort na de verkiezingen hebben PvDA en VVD een deal gesloten voornamelijk voor hun achterban. Mensenrechten versus minder belastingen voor de hogere inkomens.

We zullen moeten wachten op de buitenlandse ontwikkelingen die na half-april op gaan spelen. Op het moment (3 april) van schrijven is het conflict tussen Oekraïne en Rusland nog actief en lijken Europa en de VS zich flink in te graven in het conflict. Ook is er Syrië, nuclearie afval en het milieu (opwarming van de aarde is ineens definitief).

Op binnenlands niveau vragen de grote ontslaggolven en de armoede de aandacht
.


VI
star

Tussentijds - 15 oktober 2014

Vandaag kwam het rapport uit van de Tijdelijke commissie ICT: 'Een stevige boodschap aan de bewindspersonen en iedereen die betrokken is bij de besluitvorming, aanbesteding en uitvoering van ICT-projecten.' is de conclusie. ...er zijn grote problemen rond ICT.....werkend Nederland wist dit al natuurlijk. maar nu kan de 'macht' er niet meer omheen.

Astrologisch gezien, is dit interessant want de generatie die nu aan het roer zit, zowel in de politiek als in bedrijven en instellingen, is de Pluto-Uranus in Maagd generatie (computer-generatie). Soms in combinatie met Saturnus in Vissen en nog vaker in Ram. De laatste decades heeft de bevolkingsgroep boven de 40 moeten aanhoren hoe digibeet ze allemaal niet waren, dat het 'vooruit' moest. Nu blijkt dat degenen die dit stelde ook digibeten zijn. Maar eerder vanuit een 'geloof' in de technologie' (de god in de machine), vanuit het gemak van de 'druk op de knop'. vergetend dat alles door mensen 'gemaakt' wordt. En niet door god...afijn, wie werkzaam is op dit moment weet hoe erg de situatie is en eigenljk dat het niet zo verder kan. De digitalisering haakt de tijd in zulke kleine stukken dat we nu in een leegte terechtkomen: alleen productieve uren tellen waarbij dus van A naar B lopen, als inproductief wordt gezien...hoe gek kan het lopen :-)

Wat zou dit kunnen betekenen voor het kabinet en de 2e Kamer die het rapport nog moeten lezen? Kunnen ze nog het geduld opbrengen, en kunnen ze dit terugdraaien? Net Frankenstein in het boek van Mary Shelley blijkt het gemaakte product ons achtervolgen.

In de horoscoop van Rutte II, en in het licht van de vele rapporten die nu verschijnen (typisch iets voor een Mercurius retrograde periode overigens) zien we behoorlijk wat vervelende transits aan de horizon gloren.

Van Saturnus nu op weg naar het 12e huis (per 4 november), heer Huis 2 (stabiliteit, structuur en financiën) en 3 (communicatie, handel, buren) kunnen we niet veel goeds verwachten. Beter gezegd we zullen oogsten wat we gezaaid hebben. Desintegratie van het systeem en mogelijk een slechte financiële situatie behoren tot de mogelijkheden, vooral omdat Saturnus nog in receptie staat met Pluto in Steenbok (heer 12). Aan de positieve kant staat, dat inzicht over eigen interne taboes en vijanden kan groeien.

Vervolgens komt deze Saturnus in Boogschutter (eind december) en maakt hij een exacte driehoek met Neptunus in Vissen (in 3). Een aspect tussen Saturnus en Neptunus valt mundaan vaak samen met een vergroting van het sociaal en spiritueel bewustzijn meestal omdat men geconfronteerd wordt met grote sociale problemen zoals werkeloosheid en armoede. Neptunus is heer 4 (de oppositie, de huizenmarkt, verleden van een land). Iets verder vooruitkijkend in de tijd, loopt Saturnus richting een zeer lange conjunctie met Mercurius in Boogschutter omdat Saturnus precies in maart op 4° BG retrograde gaat lopen. Dat betekent dat dit aspect drie maanden duurt, van februari tot april 2015 en bovendien zich herhaalt in november 2015. Een langdurige depressie is mogelijk. Aan de andere kant kunnen 'verborgen' deals (tenslotte is dit huis 12) gesloten worden óf duidelijk worden.In elk geval komt Saturnus door huis 12 alleen in de horoscoop van Rutte II. Dus het heeft met het kabinet te maken.

Mars loopt nu over de Ascendant wat meer vechtlust brengt en discussies (eindelijk Engelse toestanden in het parlement?) en is op 4 november (weer die datum) conjunct Pluto (heer 12 en heer progressieve MC die sinds kort in Schorpioen is gekomen). Zo niet een grote omvorming op komst dan wel zeer oncomfortabele tijden voor bepaalde ministers.

....en er is ook nog de discussie rond zwartepiet.

Na 15 oktober:
(6 november)

- EU naheffing voor Nederland van 642 miljoenen te betalen vóór 1 december as. Nederland heeft getekent maar zegt niet te willen betalen. Pikant detail: Rutte had minister van financiën gevraagd (lente 2014) dit niet te melden aan de 2de kamer.

- Thomas Piketty (Capital)) is in Nederland: hij doet de 2de kamer aan en s' avonds in een overvolle Paradisio, interview door Joris Luyendijk. Ook dit maakt de mensen wakker. Net als het toneelstuk over de banken.

- thema ouderenzorg: een artikel in de AD over wantoestanden in een verpleeghuis bleek van deheer van Rijn te zijn, de vader van de staatssecretaris Van Rijn. Pikant. Deze wordt uitgenodigd bij Pauw samen met iemand van de cliëntenraad van zorginstelling Haaglanden. Bestuurder wilde niet komen, vader van Van Rijn was afgeraden te komen (maar door wie?). Onthutsing wordt enorm als de volgende dag de voorzitter van de raad van toezicht bij Pauw aan tafel schuift De neerbuigendheid naar o.a. dementerenden en de cliëntenraad en vooral de totale ontkenning van aanwezigheid van problemen roepen boze reacties op van de (genodigden). Boosheid stijgt, men neemt het op voor de zorg. Aan de voorzitter wordt gevraagd of zij wel geschikt is voor toezicht. Pauw wijst op de 227 klachten in 2012.....de volgende dag blijkt dat deze voorzitter een VVD is en in de 1e kamer zit. Natuurlijk zijn er vele reacties in de kranten. Men weet nu hoe het zit in de zorg en mensen die daar mee te maken hebben, kijken massaal. Journalistiek Nederland wordt wakker...(Jupiter komt straks in IX). Families slepen gemeentes voor de rechter om zorg aan ouderen die nu geweigerd wordt.

- politieke druk op journalistiek: de AD is onder druk gezet door het Ministerie van Schippers vanwege het artikel van de heer Van Rijn vader. Deze mocht niet gepubliceerd worden. Ministerie ontkent.

- Max en Pauw een week later: Max heeft een klachten lijn geopend. Enorm druk.Plan om een tehuis te openen om te kijken of het echt zo is dat er niet genoeg geld is. Bij Pauw wordt familie/mantelzorgers uitgenodigd en twee dappere zorgmedewerkers. Langzaam maar zeker wordt Nederland op dehoogte gebracht van wat er werkelijk gebeurt op de werkvloer. Een vrijg gesloten sector opent nu zijn deur!

astrologisch gezien:
T. Saturnus loopt op een oppositie met de Maan (het volk) in de horoscoop van Nederland. In de horoscoop van Rutte II zien we, dat precies nu Mars transit conjunct Pluto is en vierkant Venus in X (heer XI politiek debat en heer VI de zorg o.a.).


VII
14 november-20 november

- 2 pvda-leden stappen op. Rutte II regeert met een minderheid van 77 zetels.
- EU doet onderzoek naar belastingdeal Nederland en bepaalde multinationals, die op deze wijze niet genoeg tot helemaal geen sociale premies afdragen.
- Zorgvezekeraars maken grote winst maar premie gaat omhoog
; ABN maakt winst en schrapt 1000 banen. Gemeentes verplichten 'zorg aan buren' maar korten degene die zo worden geholpen.
- Nederland en de werkverschaffing; 1920-1930 (Uranus in Ram vierkant Pluto in Kreeft) en na de oorlog lees ik hier. Deze Wet is in 1954 afgeschaft en dwangarbeid pas in 1965 (Pluto conjunct Uranus in Maagd). Nu met Rutte (I en II) en een kabinet vol mensen die met een Pluto/Uranus cjn zijn geboren, is Nederland terug naar 100 jaren geleden.

 

 

 

 

Transits 16 december 2014

Horoscoop Rutte II 16 december

VIII star

16 december

Maan 12° Weegschaal oppositie Uranus en vierkant Pluto (6e exacte vierkant) - keerpunt of kantelpunt ?-
-
1ste kamer verwerpt plan beperking vrije artsenkeuze. Dit leidt tot extra overleggen tussen vvd en pvda (kabinet crisis?).
- 1ste kamer komt terug uit reces en buigt zich over topinkomens
.

astrologisch gezien:

-Transit Mars op 9° Waterman is exact driehoek Venus in X, heer VI (de zorg) en heer MC (kabinet) en XI (1ste kamer). Mars is ook heer Zon - het kabinet - en loopt op een vierkant daarmee die exact wordt op 21 december. Transit Mars zal vierkant cusp XII komen op 4 januari 2015.
- Transit Pluto (ook heer Zon) is nog steeds sextiel de Zon en Uranus is ook nog steeds inconjunct de Zon, terwijl Chiron (de artsen?) driehoek de Zon staan.
-Transit Saturnus is sinds de besprekingen (hierboven) in oktober intussen in Huis XII belandt en loopt in de laatste graad van Schorpioen. Daarmee is Saturnus nu vierkant het midpunt Uranus/Pluto, waardoor het machtig aspect geactiveerd wordt. We zouden natuurlijk heel graag de horoscoop van onze minister van de volksgezondheid willen hebben maar helaas.
- transitaire Venus loopt op Pluto in en is op 21 december conjunct Pluto en vierkant Uranus. Weer wordt het machtig vierkant getriggerd.

Of dit kabinet gaat vallen kunnen we uit deze transits alleen niet concluderen, maar dat het in zwaar weer is belandt, dat is zeker.

19 december 2014

Kabinet Rutte 2 bestaat nog en duidelijk is in elk geval waar éen ieder' staat en waarom. en hoe gezond onze democratie wel/niet is.
Rutte zegt dat het kabinet nooit in de gevaren zone is geweest - de astrologie zegt heel iets anders. Het is toch te hopen dat 'men in de regering' dit (dat de crisis er nog is) wel weet. Zo niet dan koersen we af op een volgende crisis. En dat is t. Saturnus door XII.

 
 

Transits 9 maart 2015

 

Kabinet Rutte II en transits 9 maart 2015

7 dagen voor de provinciale verkiezingen van 16 maart 2015

9 maart 2015 aftreden minister én staatssecretaris van veiligheid en justitie

Uit voorafgaande analyses was te verwachten, dat (astrologisch gezien) Rutte II in gevarenzone is.

Na één jaar debatteren is het de 2e kamer niet gelukt om de waarheid boven water te krijgen. Waar de politiek geen resultaten boekt, lukte het de journalistiek om het 'gevraagde betalingsbewijs' in handen te krijgen. De minister heeft de 2e Kamer onjuist ingelicht over een deal die de staatssecretaris (Fred Teeven) als officier van justitie met drugshandelaar Cees H. had gemaakt in 2001 (14 jaren geleden).

Het is onduidelijk waarom deze VVD politici zolang hebben kunnen liegen. Het lijkt er steeds meer op, dat de staatssecretaris destijds 'vergat' het volledige bedrag aan de belastingdienst door te geven en dát is strafbaar. Met hun gezamenlijke (plotse) aftreden hoeven ze de 100 vragen van de 2de kamer niet te beantwoorden. Voor de VVD een win-win situatie. De vraag die nog beantwoordt moet worden is: was dit een slimme truc om van Opstelten af te komen? Want, geen 2 dagen later mag Teeven terugkomen in de kamer.

astrologisch gezien (in het licht van de provinciale verkiezingen van 16 maart as) is het weer interessant een blik te werpen op de horoscoop van Rutte II. Voor de VVD is dit het zoveelste schandaal rond misbruik van ambt en macht.

- Progressieve Mercurius loopt nu stationaire en retrograde vanaf 16 mei 2015. Mercurius is heer huis X (het kabinet) en heer VII (de coalitie / oppositie). Het is in elk geval in de lijn der verwachting dat het kabinet, vanaf half mei moet 'terugblikken'. Gezien Mercurius (communicatie en handel) heerst over huis X (de regering) en VII (de samenwerking), zullen problemen gerelateerd zijn aan de samenwerking. Dit komt niet meer goed, gezien progressieve mercurius niet meer recht gaat lopen vóór dit kabinet.

- Transits van Saturnus en Uranus, de heersers van huis III (publicaties, interviews, journalistiek).
Transitaire Saturnus is in exacte conjunctie met Mercurius en ook conjunct de progressieve Mercurius en loopt vanaf 14 maart retrograde. Omdat Saturnus ook over huis II heerst (de financiën), kunnen we ons afvragen hoe het werkelijk zit met de Nederlandse economie.

- Uranus is sextiel Jupiter in Tweelingen (over welke Mercurius heerst). De combinatie Jupiter / Uranus staat voor iets dat plots onthuld wordt. Omdat Jupiter heer Ascendant is, kunnen we verwachten dat 'bepaalde zaken' niet meer onder de pet gehouden kunnen. Een sleutelrol hierin ligt bij de oppositie (Jupiter is bijheer Huis IV).

- Transit Mars loopt in op het IC ongeveer eind maart. Dit zou op een flinke reorganisatie kunnen wijzen van het land.

14 april 2015 - crisis
- de voorzitter 2de kamer, van Miltenburg (weer) in opspraak.
- Nederland moet bed-en-brood uitvoeren van de EU, en de meningsverschillen van de coalitie partners over de opvang van illegalen.

 
       
 


2012

 
 

verkiezingen 12 september 2012

 
 

Horoscoop van Nederland
met transits sluiting stembureaus (21.00)

horoscoop nederland

 Deze keer was ik niet zo geïnspireerd. Alweer stemmen. En dan stem je en er komt een minderheidskabinet dat een elite vertegenwoordigt met conservatief en paternalistisch ideeën (van de schuld-en-boete genre). Onmogelijk om iets aan voorspelling te doen.

Tien dagen geleden heeft een groepje astrologen de verkiezingen uitgebreid besproken. Een van de conclusies was dat de horoscopen van drie grote partijen een goede aansluiting vertonen bij de transits van de sluiting van de stembureaus. Deze partijen zijn: SP, PvdA en VVD. Het is dus te verwachten dat dezen alle 3 goede resultaten boeken.

Voor nu, beperk ik me tot de relatie tussen de horoscoop van deze sluitingsmoment (buitenkant) en de horoscoop van Nederland. Dit is overigens een updated document omdat ik de verkeerde sluitingstijd had genomen waardoor de assen ietwat anders vallen. Iets minder duidelijk nu.

- de Ascendantt is nu sextiel het MC Waterman: men wil iets anders.

- transit Jupiter staat bij de sluiting van de stemmingsbureau oppositie Neptunus in VI. Onduidelijke resultaten. Misschien zelfs misrekeningen bij het tellen.

- het MC valt precies op transit Pluto in Steenbok (verandering van staatsbestel?) en op de Zuidknoop (het verleden): gaan we terug naar het verleden? of wordt het verleden ongedaan gedaan?

- het IC valt op de Noordknop in Kreeft: het sociaal bewustzijn dat nederland moet ontwikkelen. Men wilt zich weer thuis voelen in Nederland. Of is dit een teken van patriotism?

- het Uranus/Pluto vierkant raakt de Jupiter in Weegschaal van Nederland. : voorlopig is en blijft Nederland zoekend en weifelend betreft de dagelijkse organisatie van het leven in het land, de werkomstandigheden en de richting dat het als land moet nemen.


- de transit van Mercurius/Zon is exact in oppositie de Pluto/Mercurius/Zon conjunctie van Nederland. Alles is gezegd en gedaan; wat nu?
We wachten af.

update 13 september 2012:
VVD(41) en PvDA (39)de grootste met een opvallende groei voor de SGP.

De eerste conclusie die ik trek is dat zo'n sluitingshoroscoop redelijk bruikbaar is.

Ram/Waterman
geven meestal een rechtse gedachtegoed weer. Deze tekens zijn positief, niet introspectief gericht maar gericht op het doen van hun zin. Waterman doet wat-ie wil en Ram rijdt graag 130 (om het plat te zeggen). De sfeer in het land. Het doel heiligt de middelen. (heer Ram yin Schorpioen en heer Waterman in Ram)
De T. Jupiter oppositie Neptunus is moeilijker te duiden omdat Jupiter in XII staat. Jupiter in XII kan aangeven dat men zich 'beschermd voelt door de goden'. Was de Nederlander niet een van de gelukkigste mens op aarde? Hoewel het soort geluk niet gespecificeerd werd, denk ik dat het voornamelijk om materieel geluk gaat: de Maan in Stier?. Maar Nederland heeft Zon in Vissen. Interessant ivm:
Jupiter en Neptunus zijn heer IX (de wet en de media): het doet denken aan onrechtmatigheden en zelfs aan misleidingen in de boodschappen (Tweelingen/Boogschutter). Denken dat je geluk kunt vasthouden bijvoorbeeld. De rol van de journalistiek kan zeker niet objectief genoemd worden. Van onderzoeken en onthullingen is zeker geen sprake geweest (op TV met name). Whatever, zowel Jupiter als Neptunus aangevers van illusies en teleurstellingen (ze staan ook op hogere niveau voor kunst en mededogen: maar deze hebben de vorige verkiezingen niet gewonen). M.a.w., gezien het aspect (oppositie) nog vol moet worden: gok ik op teleurstellingen. De werkeloosheid kan ongekend hoog worden; de zorginstellingen kunnen failliet gaan (huis VI) in de komende tijd; of gaat het om de voedselbank?
MC/Steenbok/Zuidknoop/Pluto: de conservatieven hebben gewonnen (ik heb het niet over partijen, maar over gedachtegoed; de actuele trend). De Zuidknoop geeft het verleden aan; Pluto dat wat getransformeerd wordt; Steenbok wijst op bestuur en politiek en de heerser van Steenbok is Saturnus, heer van karma genoemd: je oogst wat je zaait (als land, dus). Saturnus is nu in Weegschaal maar loopt in oktober het teken Schorpioen in.
Uranus/Pluto vierkant was al geduid. Maar heeft Uranus een rol gespeeld?
Ook al geduid is de oppositie Mercurius/Zon.

Mogelijk vervolg: deze verkiezingen vinden plaats 3 dagen na de Nieuwe Maan, dat betekent dat het proces op z'n minst tot de Volle Maan duurt (30 september plus minus). Spoedig resultaat is niet in de lijn der verwachtingen. Bovendien, houden Nederlandse politici van onderhandelen. Maar dan wordt het interessant, want op 6 oktober loopt Saturnus het teken Schorpioen in. De sfeer verandert (in de wereld) van Venus naar Mars/Pluto. Vooral Pluto is belangrijk vanwege de cruciale fase met Uranus (tot 2016-17). Pluto en Uranus waren conjunct in de jaren 60. Is het niet interessant dat de huidige politici rond die tijd geboren zijn? Ze dragen in zich de hoop en de angsten uit die tijd.
Vanaf 6 oktober maakt Saturnus een driehoek met Neptunus. Vele (astrologen) hebben gezegd dat de economische crisis vanaf dan voelbaar en vooral zichtbaar wordt (dit heeft te maken met Pluto en ook met Mars. Beiden maken in oktober een oppositie met Jupiter).
Eind oktober: de onderhandelingen lopen toch vlot: dit is wijs gezien de crisis die op ons afkomt. Helaas is deze crisis niet afdoende duidelijk gemaakt aan de gros van de nederlandse bevolking. Men denkt dat deze zich alleen in Griekenland afspeelt.
Bij het bekendmaken van de plannen, wordt het nieuwe kabinet gelijk gegijzeld door de media, vvd-leden en anderen (boven 100.000 per jaar) en dat slechtsop één thema: de inkomensafhankelijke zorgpremie. Nivellering taboe in crisistijd?

Kabinet Rutte II word in elk geval beëdigd (2 keren zelfs) en publiek op 5 november om 11.38 (eerste beëdiging). Balconscene: 11.44 MET.

naar Rutte II up

 
 
- Einde Catshuisberaad 21 april 2012 -
op weg naar andere debatten en verkiezingen
 
 


Horoscoop van Nederland
transits 21 april 2012 14.30 MEZT
Wilders verlaat Catshuisberaad21 april: na 7 weken onderhandelen onder volledige media-stilte breekt de gedoogpartner de onderhandelingen af. Elke politieke partij heeft zijn eigen verhaal: het is duidelijk dat de verkiezingsstrijd al begonnen is. As maandag (23 apr) gaat Rutte naar de koningin. Maar vandaag, in een kort bericht aan het volk heeft hij al laten doorschemeren dat er verkiezingen dit jaar nog uitgeschreven zullen worden.

Nederland is net als vele westerse landen in diepe crisis. Hoewel er gesproken wordt van economische crisis, is de geestelijke crisis net zo sterk. Alle ijkpunten vallen langzaam maar zeker weg, net als toen de SU uit elkaar viel.

Wat betreft Nederland, het beleid en het tempo waarin bezuinigingen zijn doorgevoerd sinds het kabinet is aangetreden zijn niet mis, vooral voor de sociale en creatieve sectoren.

Hoewel het voor astrologen geen verrassingen is dat dit kabinet zou vallen (maar wanneer), is het interessant om te kijken waarom nu? Precies een paar uren na de Nieuwe Maan.

Opvallend is de Mercurius/Uranus conjunctie on top. De geheimen van huis XII en VIII worden plots in de openbaarheid gebracht via de media (huis III/Maagd).
Mars dispositor van dit duo en heer X (en V) staat exact oppositie Neptunus in Vissen. M.a.w. de waarheid komt naar buiten maar wordt gelijk gegijzeld. Vertroebeld door allerlei motieven (Mars) gericht op het optrekken van een mistgordijn (Neptunus).
En Pluto staat zowel vierkant de cjn als driehoek deze Mars.

Kortom: het politiek spel is begonnen. Het is te verwachten dat het hard gespeeld zal moeten worden, wil de waarheid naar boven komen. Met name over de conditie van de economie (Saturnus in VIII heer SN), de deals die gemaakt zijn en worden. Ofwel: waar is het gemeenschapsgeld gebleven?

Zeer interessant is dat op het moment van vertrek van Wilders, de Ascendant exact op het IC van Nederland valt en het MC is dan cjn transit Jupiter. Flamboyant en theatraal vertrokken. Het doek valt. Er komt ruimte vrij. De stilte is ook doorbroken.

Ook de positie van T.Uranus in exacte oppositie met Jupiter (waarvan ik me afvroeg hoe het zou uitwerken) is bijzonder opvallend: een aha-aspect in een individueel horoscoop, en blijkbaar mundane ook.

Tenslotte de les: T. Pluto op de Zuidknoop in Steenbok. De les is al letterlijk op het journaal verwoordt: o.a. je moet niet blind staren op de 3% maar creatiever zijn. Dit betekent dat de Noordknoop in Kreeft aan zet is. En daardoor ook het Volk (Maan). Het volk dat een hele tijd (zeker sinds 10 jaren) heen en weer bespeeld wordt. Zorgend voor elkaar.

update 26 april 2012:
Verkiezingen op 12 september 2012.
update 29 april 2012:
T ussen afgelopen dinsdag en woensdag is alsnog een akkoord opgesteld door de zgn kunduz coalitie. Wonderbaarlijk. Daardoor beantwoordt Nederland aan de eisen van de EU. Astrologisch gezien, zijn de werkelijke resultaten van de politieke crisis pas na de Volle Maan (6 mei) duidelijk. Astrologisch is het nog te vroeg om te juichen.

naar 12 september 2012 up

 
 
staatsverkiezingen 2 maart 2011
 
 


Horoscoop van Nederland

transits 2 maart 2011 - staatsverkiezingen


De provinciale verkiezingen zijn in het algemeen niet erg populair maar gezien het nieuwe kabinet een minderheid van de (stemmende) bevolking vertegenwoordigt, kunnen de resultaten van deze verkiezingen voor verschuivingen zorgen. Gaat het rechts minderheidskabinet met gedoogsteun het moeilijker of juist gemakkelijker krijgen? En, zijn er verrassingen te verwachten?

Tijdens de verkiezingen van juni waren Jupiter en Uranus net in Ram gekomen en was Neptunus vierkant de Maan; het volk was in de war en daardoor ook de politiek. Als je in de war bent, wil je het liefst dat iemand anders helderheid brengt en voor veranderingen zorgt. Het duurde erg lang en er kwam uiteindelijk een minderheidskabinet; hang naar het verleden, 'jongens onder mekaar'; een traditionele situatie en autoritaire optredens. Het antwoord op de verwarring is tot nu toe vooralsnog erg paternalistisch gebleken. Astrologische valt dit onder Steenbok en Saturnus: het wijst in de horoscoop van Nederland naar de zuidknoop in Steenbok, het VIIde huis en Saturnus in Waterman.

De zuidknoop is de weg van de minste weerstand. Voor Nederland is de weg van de minste weerstand zakelijk en afstandelijk beleid voeren; grote zuinigheid met (uit)delen (Saturnus in VIII) van geld en emoties. Kortom men houdt het liefst alles onder controle. Nederland moet naar (de Noordknoop in) Kreeft en de Maan in Stier. Rust, voor elkaar zorgen, zich niet gek laten maken, kunnen genieten van simpele dingen,....en vooral ook zo overkomen (Asc.Kreeft).

Tijdens de provinciale verkiezingen is Saturnus in Weegschaal retrograde en loopt in op een oppositie met Venus. Het is ijskoud in Nederland; vrouwen kunnen misschien net het verschil gaan maken. De 'balance' wijst enigszins naar links. Saturnus is vierkant Mars heer X, de regering wordt geblokkeerd.

De vierkant van Neptunus met de Maan is aan het wegebben: het volk is aan het herstellen maar is nog wel onder invloed (van Neptunus). Iemand sprak over, eerst het zoet dan het zuur tactiek. Dit is een goede beschrijving voor een Neptunus transit. Dit wijst ook naar rechtse strategie: het zal nu niet werken, of niet goed blijken uit te pakken.

Wat tijdens deze verkiezingen anders is dan toen is dat Jupiter oppositie de eigen radix stand staat (een halve cyclus van 6 jaren) en dat het een exacte vierkant maakt met Pluto, die inmiddels in huis VII is gearriveerd.

Kortom: de mundane vierkant Jupiter/Pluto heeft invloed op wat er in Nederland gebeurt. Mundane gezien is deze vierkant vooral gelieerd aan de revoluties in het midden-oost. Deze komen mogelijk via Pluto (in VII) Nederland binnen. En door het invloed van Pluto komt het plaatje voor Nederland heel anders uit te zien.

Huis VII vertegenwoordigt de samenwerkingspartners van Nederland, de relaties, diplomatisch of niet. Deze gaan diepgaand veranderen en het is te verwachten dat deze veranderingen van groot invloed zullen zijn op de situatie (rond de verkiezingen en nog lang daarna).
Huis V
staat voor dat deel van de nationale economie dat gebaseerd is op beleggingen en speculaties. Sport, entertainment en theaters en de rijke elite vallen onder V. Wat betreft de beleggingen --gezien Steenbok participeert-- valt vooral te denken aan pensioenfondsen, banken en beursgenoteerde bedrijven of, sportclubs....

Terug naar de verkiezingen: grote verdeeldheid in het land, moeilijke tijden breken aan voor het kabinet en de provincies.

update 4 maart 2011
:
Inderdaad, het resultaat is onduidelijk. Het kabinet heeft geen volle ja ontvangen. Nederland lijkt meer op een patchwork deken. Er is een lichte winst voor links. De situatie na de verkiezingen is dat het kabinet zal moeten onderhandelen, nu het CDA zo klein is geworden.
Het resultaat is pas op 23 mei bekend.

naar einde Catshuisberaad 21 april 2012 up

 
tailleur verkiezingen 9 juni 2010 pen

Horoscoop 1


Verkiezingen
- sluitingstembureaus
9 juni 2010 -
21:00 MEZT - Den Haag

Verkiezingsresultaten zijn moeilijk te voorspellen, je eigen voorkeur speelt mee en het feite dat je in de situatie leeft. En vooral, heb je wel de juiste horoscopen? Verkiezingen van andere landen zijn gemakkelijker.

Maar, het is wel mogelijk, een tendens aan te geven door de horoscoop van het land te bestuderen, de actuele transits en progressies en door aandacht te geven aan wat het volk wilt (Maan), welke leider het wenst. Ook moeten de historische transits bestudeerd worden (wat heeft het land achter de rug en wat wilt het nu). In Nederland komt er ook nog bij dat je na de verkiezingen nog geen regering hebt. Soms moet je zelfs maanden wachten voor dat de coalitie gevormd is.

De hierboven geplaatste horoscoop is berekend voor het officiële moment van sluiting van de stembureaus voor den Haag. De stemming van de dag. Bij de opening van de stembureaus hebben we een mooie driehoek in aarde. Ascendant Kreeft met Venus erop. Vol vertrouwen stemt conservatief nederland, of stemt Nederland conservatief. Maar de horoscoop van de sluiting geeft een andere stemming, er is een kentering.

De dominante planeten zijn Jupiter en Mercurius.

De dominante standen zijn:

- de Jupiter-Uranus conjunctie in Ram in huis IV in wijde conjunctie met het MC. Jupiter is de horoscoop heer en ook heer van IV (het Thuis - Land - de Oppositie). De conjunctie met Uranus in Ram, heer III, zou kunnen aangeven dat er nog mensen aan het stemmen zijn op dat moment. Is het te verwachten dat er massaal gestemd gaat worden? Best mogelijk, want de Maan staat in Stier, dezelfde Maan als in de horoscoop van Nederland.
De oppositie op de huidige machtshebber(s) lijkt krachtig. Jupiter-Uranus is een goede stand voor een revolutie, maar Nederland lijkt me niet het land voor zoiets. Mogeljik geeft dit aan dat het lang duurt voordat er een nieuwe stabiele regering komt.

Met deze conjunctie kan het resultaat verrassend zijn (huis IV en IC), een definitieve breuk met het verleden is mogelijk. Maar Neptunus is ook heer IV: er is ook iets van onduidelijkheid en verwarring 'in the air'. Chaos is mogelijk aan het einde van de dag. Wellicht is het slechts de angst, teleurgesteld te worden (cjn Chiron in Vissen), of wellicht is men gewoon teleurgesteld.

- Mercurius, heer MC en Zon (kern van de zaak, een leider/regering kiezen) is in Stier maar vierkant Neptunus. Fraude? Is dit mogelijk als Nederland met een potlood gaat stemmen?

Conclusie: het resultaat van de dag is mogelijk anders dan voorspeld.

Beatrice Boucher
22 mei 2010

Zie ook volle maan van mei 2010

 

Horoscoop 2

Transits in de horoscoop van Nederland
9 juni 2010

Ja, voorspellingen doen is een verleiding die moeilijk te weerstaan is in verkiezingstijden. Hieronder dus mijn poging. Geen voorspellingen maar een beschrijving van de toestanden, van de sfeer in het land op dit moment, vanuit een puur astrologisch oogpunt.

Mei 2002 kan rustig als keerpunt beschouwd worden voor het politieke, bestuurlijke en sociale klimaat in Nederland. Uranus transiteerde toen op de Maan via een vierkant vanuit Waterman. Een ruw wakker worden voor deze rustige, pragmatische, tolerante (daarom soms ook gemakzuchtige) Maan in Stier, die het Nederlandse volk symboliseert. Sindsdien is er veel gediscussieerd over de betekenis van vrijheid (Uranus) maar vooral is er veel geharrewar geweest over dat wat Stier zo belangrijk vindt: veiligheid, zekerheid, financiën, normen en waarden en zelfwaarde, maar ook ecologie.

Sinds toen heeft Uranus een transit gemaakt op alle Vissen-planeten. De val van dit kabinet begin 2010 viel samen met de laatste transit van Uranus op de Zon, de Zon als symbool van de politieke leiding, president of kabinet, en koningin: het kabinet viel. Een positief punt is dat deze onrustige periode voorbij is. Er is veel omgewoeld maar niets is in de plaats gekomen.

Pluto liep (in mei 2002) rond Neptunus en heeft sindsdien vierkanten gemaakt met alle planeten in Vissen, Nederland (bestuurlijk) dwingend, diepgaand te veranderen, om zich aan een totaal nieuwe vorm van besturing. bestuurders en politici over te geven, toe te laten, nieuwe vormen van denken (Mercurius) en van communiceren. Vissen is een emotioneel teken, en er is van alles gezegd en geschreven: de beerput was open. Pluto en Vissen.

Nu komt het er op aan: wat heeft Nederland hiervan geleerd en is het Nederlandse volk tevreden? Wat wilt het nu? Wat is nu van belang?

Rond deze verkiezingen is het niet Uranus, in 2010 is het Neptunus dat vierkant de Maan en op het MC van Nederland staat. Dit geeft een andere tendens en ambiance aan. Het volk (Maan) als groep is in verwarring en volledig onduidelijk is waar men heen wilt. De Maan in Stier kan goed met geld overweg. Cijfers geven meestal zekerheid maar nu 'toevallig' niet. Want, Neptunus geeft altijd aan dat het niet om geld gaat, maar om andere meer ongrijpbare zaken: menselijke, spirituele of idealistische waarden bijvoorbeeld. Dit is nieuw: Nederland zijnde eerder bekent om haar nuchterheid dan om haar idealisme. Wat er kan gebeuren met een Maan in Stier is dat het geld als haar nieuwe god omarmt.

De valkuil met Neptunus is dat je ontvankelijk wordt voor 'wensdromen' en illusies: het roze bril effect. Nepperijen dus. De achterliggende behoefte (Maan) is dat men op zoek is naar inspiratie en rust. Het kan uitleggen waarom het aantal zwevende kiezers groter dan ooit is. En, hoewel ik gezegd heb op grond van de horoscoop van de verkiezingsdag dat er vele mensen zullen stemmen, zeg ik nu dat er mogelijk veel mensen weg zijn. Vele machtigingen?

Pluto die de Descendant nadert doet vermoeden dat relaties met bevriende landen en vijanden drastisch gaan veranderen. Hier laat ik aan een ieder over om dat zelf in te vullen. En of dat positief of negatief is, valt niet te zeggen.

Tenslotte Jupiter en Uranus staan op nul graad Ram. Dát samen met Pluto (en Saturnus) voorspelt een vrij dynamisch sociale onrust voor de komende tijden, met name gerelateerd aan de volgende sectoren:

1. wat betreft Jupiter (huis VI): sociale werkers, vakbonden, sociale partners, arbeiders en werkende class, soldaten en leger, gezondheidszorg, openbare diensten, mensen in loondienst. En (huis IX): buitenlandse relaties, shipping, religie en overtuigingen, moraal en wetgeving, hogere onderwijs en uitgeverij en communicatie/handel met verre landen.

2. wat betreft Uranus (huis VIII in Waterman): de financiële wereld en relaties, internationale finance, multinationalen, investeringen, transacties, belastingen en ook thema als dood en geboorte.

De onrust kan van sociale orde zijn; een natuurlijke reactie op druk en repressie van bovenaf , maar kan ook wijzen op een politieke vernieuwing. Sociale onrust is niet perse negatief.

Onvoorspelbaar, want wie weet hoe een volk reageert op crisis die internationaal is?

.Beatrice Boucher
23 mei 2010

naar staatsverkiezingen 2 maart 2011 up