béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen

bar

terug naar data

europa symbooltoetreding

Verenigd Koningrijk
tot Europese Economische
Gemeenschap

Horoscoop Toetreding VK tot EU

VK - Toetreding EU
1 januari 1973 - 00:00 CET - Bruxelles

 

De toetreding van het Verenigd Koninkrijk is dankzij aandringen van Nederland gebeurd. Kort na de toetreding kwam het eerste referendum: het volk koos toen voor toetreding. Desondanks is het VK nooit van harte deel geweesst van de EU; het onderhandelde op alle mogelijke manieren en maakte keer op keer duidelijk dat 'het' anders was. En, ze deed het inderdaad anders. Ze hebben alles gedaan om dat anders zijn gevestigd te krijgen. Zie hier de plaatsing van Chiron in Ram in huis VII in de horoscoop van de toetreding.

Het tweede referendum van 23 juni 2016 bracht een zeer krappe meerderheid voor 'leave'. Het duurde desondanks een jaar voor de VK Artikel 50 in werking liet treden. Op 29 maart 2017 werd formeel de EU-lidmaatschap opgezegd. Volgens het Verdrag van Lissabon zouden ze uit de EU treden per 29 maart 2019.

Dit is hen niet gelukt. Het zijn twee jaren (of eigenlijk drie) van oneindig getier en machtspel binnen de conservatieve partij. Theresa May heeft uiteindelijk moeten af treden en werd opnieuw de deadline uitgesteld en wel tot 31 oktober 2019 (Halloween). De conservatieve partij koos als nieuwe leider Boris Johnson, die heel duidelijk aangeeft voor een no-deal te gaan.

 

Astrologisch is de Chiron cyclus is pas rond in 2021-2023. Dat zou kunnen betekenen dat het nog evern duurt, ondanks de toezegging van Johnson.