home      béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen      links


Wat betekent eigenlijk IC Aquarius? Die vraag krijg ik regelmatig.


IC of Imum Coel
i
De Imum Coeli vormt samen met de Medium Coeli (MC en Midhemel in het Nederlands) de noord-zuid-as in een horoscoop. Daar waar het MC overeenkomt met het middagpunt en naar het zuiden wijst, valt het IC samen met middernacht en wijst het naar het noorden. Het MC vertelt over de kwaliteiten die we ontwikkelen om uit te drukken wat we aan de wereld kunnen geven. Het huis waar de Midhemel in valt, geeft informatie over de zaken waarmee we ons bezig moeten houden om onze levensdoelen te verwezenlijken.

Het IC staat voor het diepe en verborgene deel van onszelf dat esoterici de Bron van Leven noemen. Het is waar wij uit voortkomen en naar terug zullen gaan, wat ten grondslag ligt aan incarnatie in deze wereld. Het teken van het IC vertegenwoordigt de kwaliteiten die de ziel in dit leven meeneemt, en een bron waar de persoonlijkheid (gesymboliseerd door de geboorte Zon) uit kan putten. Als we de persoonlijkheid met een boom vergelijken, staat het IC voor de wortels en het MC voor de takken die naar de hemel reiken.


Aquarius, de Waterdrager

De aarde staat schuin in haar baan om de zon (de ecliptica genoemd). Dit wordt veroorzaakt door de trekkende krachten van zowel maan en zon op de as van de aarde. Door deze wederzijdse krachtmeting maakt de aardas een tollende beweging om de polen heen van de ecliptica. Deze beweging duurt 25.920 jaar en wordt een Groot Jaar genoemd. Dit betekent dat op dit moment het lentepunt van de aardas beweegt van Vissen naar Waterman ofwel Aquarius.

Het IC geeft informatie over kwaliteiten die inherent zijn aan ons Zijn. Aquarius, de mens met de waterkruik, teken van de broederschap tussen mensen en volkeren, is het symbool van het tijdperk dat voor ons ligt en waarin we de Watermankwaliteiten zullen vormgeven, zodat het uiteindelijk de bron wordt van ons leven.


Vandaar de naam van deze website: IC Aquarius (I See Aquarius op z'n Engels)


"Le Fond du Ciel dans un thème de naissance vous mène vers le centre de la Terre....Une fois que vous avez contacté le centre, vous pouvez rayonner dans toutes les directions; vous n'êtes pas comme un arbre, enraciné dans une localité, et qui ne peut pas bouger." Alexander Ruperti.

***