home      béatrice boucher      consulten      cursussen      lezingen & workshops      artikelen      links
 

bar


Hieronder vindt u een overzicht van de lezingen die ik kan komen geven.
Voor een overzicht van de workshops klik op de links op deze pagina.
Voor meer informatie kun u mij per e-mail of telefonisch bereiken.

 


Van de Maan naar de Zon:
waar komen we vandaan, waar gaan we heen?
De Maan en de Zon vormen de fundamenten van elke horoscoop-interpretatie. De Maan is het symbool van het verleden en de Zon staat voor het potentieel, het bewustzijn dat we in de loop van ons leven (leren) ontwikkelen. Tezamen bepalen ze de plattegrond van ons levenspad.

In deze lezing richten we onze aandacht op deze symbolische reis. Hoe ziet ons levenspad er eigenlijk uit? Wat komen we onderweg tegen? Wat zijn de uitdagingen? Welke (existentiële) geheimen liggen verborgen in de symboliek van de Maan en de Zon? En wat betekent dat in ruimere zin voor de maatschappij waarin we leven?


Gauguin

Paul Gauguin
D'où venons-nous, Que sommes-nous?
Où allons-nous?
De inspiraties van UranusUranus is ontdekt in een tijd van enorme omwentelingen, zo'n 233 jaar geleden. Als wij ervan uitgaan dat we op weg zijn naar het Watermantijdperk en dat Uranus de co-heerser is van Waterman, dan neem de invloed van Uranus toe.

Vanuit verschillende astrologische perspectieven waaronder de verbinding van Uranus met de zevende straal van Rituelen en Magie, en de mythe van 'Hij die vooruit kan zien' (Prometheus), tunen we in op de eerste onzichtbare planeet na Saturnus die nu onze mind inspireert. 
Levensritme en -cycli
astrologisch bekeken
Een van de basisprincipes van de astrologie is dat de ontwikkeling van bewustzijn door twaalf fases heen gaat. Dit twaalfvoudige ritme kunnen we praktisch toepassen op alle ervaringen van het leven. Bijvoorbeeld in de processen die leiden tot het starten en ontwikkelen van een bedrijf, van een project, een idee ....en veel meer.

Dit twaalfvoudige ritme wordt uitgebeeld door de twaalf dierenriemtekens, twaalf archetypische energieŽn, die elkaar opvolgen en op een zeer bijzondere wijze elkaar aanvullen en uitdagen. Zo ontvouwt zich het levensritme van....bijna alles eigenlijk.

Tijdens de lezing zullen we, voor beginners kennismaken met, en voor gevorderden opnieuw kijken naar deze twaalf fases en hun symboliek en hoe deze in de (astrologische) praktijk uitwerken.
De weg naar de zielDe relatie tussen ziel en persoonlijkheid wordt op diepgaande wijze beschreven in de compilatie over de zeven stralen van Alice Bailey waar het boek 'Esoterische Astrologie' een van de delen is. Evolutionair gezien vindt er op de innerlijke niveaus een psychische heroriëntering plaats zodra de persoonlijkheid onder invloed van de ziel komt. De esoterische astrologie, die zielsgerichte is, spreekt van een omkering. Deze omkering geldt ook de astrologische interpretatie want de Ascendant wijst (dan) het zieledoel aan voor dit leven.

Deze bijzondere benadering is de moeite waard om te onderzoeken voor alle astrologen want ze vertelt, op basis van de geboortehoroscoop, hoe men op bewuste wijze in contact kan komen met de ziel.

Deze lezing is een kennismaking met de esoterische astrologie vanuit het oogpunt van deze omkering en wat het betekent voor de interpretatie van de Ascendant, Maan en Zon in de horoscoop.